Mainos
Mainos

Seppälä: Jokainen hiihtäjä keskustellut dopingaineista

Suomen Antidopingtoimikunnan lääketieteellisen johtajan Timo Seppälän mukaan on täysin selvää, että jokainen suomalaisurheilija on keskustellut 70-luvulla dopingaineista.

Seppälä kommentoi aamun Huomenta Suomessa olympiavoittaja Kaarlo Kangasniemen väitettä siitä, että Juha Mieto olisi kysynyt häneltä anabolisten steroidien käyttöohjeita.

– Kyllä varmaan tällainen keskustelu on käyty. En kuitenkaan sano, että Juha Mieto olisi ruvennut sen jälkeen käyttämään näitä aineita. Yksityiskohdissa saattaa olla heittoa, Seppälä sanoi.

Seppälän mukaan suomalaiset huippuhiihtäjät ovat varmasti 70-luvulla käyttäneet kiellettyjä aineita. He eivät kuitenkaan ole olleet ainoita.

– Myös muissa lajeissa ja muissa maissa käytettiin samoja aineita. 70-luvulla oli ilman muuta helpompi käyttää dopingia, kun testausmenetelmät ja koko testausjärjestelmä eivät olleet vielä kehittyneitä, Seppälä totesi.

Lue Ilkka Ahtiaisen blogi:Monenvärisiä valheita

(MTV3)

Katso Suomen Antidopingtoimikunnan lääketieteellisen johtajan Timo Seppälän haastattelu: (Huomenta Suomi 25.9.2012)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme