Mainos
Mainos

Seppänen: Lipponen teki halpamaisen vaalitempun

Europarlamentaarikko Esko Seppäsen mielestä pääministeri Paavo Lipponen teki vaalitempun, kun hän ilmoitti EU:n elintarvikeviraston sijainnin ratkenneen eduskuntavaalien alla.

- Jälkikäteen voidaan sanoa, että Lipposen ilmoitus viraston tulemisesta Helsinkiin oli halpamainen vaalitemppu, Seppänen sanoi tänään.

Seppänen arveli viraston pysyvän Brysselissä. Hän otti asiaan kantaa sen jälkeen, kun Euroopan parlamentin budjettivaliokunta vapautti viraston jäädytettyjä maksumäärärahoja 3,9 miljoonaa euroa.

Edustaja Kyösti Virrankosken mukaan päätöstä perusteltiin sillä, että elintarvikeviraston ei haluta estää henkilökunnan palkkaamista ja toiminnan aloittamista.

- Jos tulisi elintarvikekriisi, silloin asiasta syytettäisiin budjettivaliokuntaa, Virrankoski kertoi.

Virrankosken mukaan yleinen budjettivaliokunnan jäsenten näkemys oli se, että päätös vahvisti Brysselin asemaa viraston lopullisena sijoituspaikkana. Virrankoski sanoi siksi äänestäneensä vapautusta vastaan.

Lipponen kertoi ennen vaaleja Italian pääministerin Silvio Berlusconin kanssa sovitun, että elintarvikevirasto tulee Helsinkiin ja Parmaan perustetaan erillinen ruokakulttuuria vaaliva virasto. Asia nousi esille viime viikolla Brysselin EU-huippukokouksessa, mutta lopullista päätöstä ei odoteta ennen kesäkuuta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme