Mainos
Mainos

Seppänen moittii vasemmistoliiton EU-ohjelmaa

Europarlamentaarikko Esko Seppänen on haukkunut puolueensa EU-vaaliohjelman epäkonkreettiseksi.

Vasemmistoliiton ainoa europarlamentaarikko Esko Seppänen on ryöpyttänyt puolueensa vaaliohjelmaa vasemmistoliiton valtuustossa Helsingissä. Seppänen ihmettelee, miksi vasemmistoliitto haluaa vahvistaa europarlamentin asemaa. Hänen mielestään se ei ole pienen maan etujen mukaista.

Seppänen haukkui vaaliohjelman epäkonkreettiseksi ja kysyi, miksi siinä ei oteta mitään kantaa uuteen perustuslakiin, "joka pitää sisällään EU:n militarisoinnin ja Naton". Viime puoluekokouksessa varapuheenjohtajan paikalta pudotettu Seppänen oli loukkaantunut siitä, ettei hänen mielipidettään ollut kysytty vaaliohjelman valmistelussa.

Puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes vastasi, että ohjelma on valmisteltu normaalitietä puoluetoimistossa ja puoluehallituksessa. Perustuslakikysymyksen sivuuttamista Siimes perusteli sillä, että EU:n parlamentti ei päätä perustuslaista, vaan jäsenvaltiot.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme