Mainos
Mainos

Seppänen: Suomi antoi kaikessa periksi

Vasemmistoliiton ainoa europarlamentaarikko Esko Seppänen vaatii, että Suomessa järjestetään kansanäänestys EU:n perustuslaista.

Suomi antoi kaikessa periksi EU:n perustuslakineuvotteluissa, katsoo europarlamentaarikko Esko Seppänen (vas.). Seppäsen mukaan muut maat sanelivat kaikissa isoissa asioissa Suomen toteutettavaksi oman tahtonsa. Vasemmistoliiton ainoa europarlamentaarikko haluaa puolueensa ottavan tiukan kannan perustuslakiin.

- Vasemmistoliiton uskottavuus oppositiovoimana mitataan, kun se ottaa kantaa perustuslakiin. Puolue ei edusta vaihtoehtoista politiikkaa, jos se ei esitä perustuslakia hylättäväksi niin kuin käytännöllisesti katsoen kaikki muut EU-maiden laitavasemmistopuolueet tekevät, Seppänen sanoo.

Seppänen vaatii, että Suomessa järjestetään EU:n perustuslaista kansanäänestys. Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes on jo aiemmin kertonut kannattavansa kansanäänestyksen järjestämistä.

Samaa vaati torstaina koolla ollut puoluehallitus. Puoluehallitus kertoi tuolloin kannattavansa perustuslain solmimista, koska se takaa unionin toimintakyvyn ja mahdollistaa sosiaalisen Euroopan rakentamisen unionin laajentumisen jälkeisessä tilanteessa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot