Mainos
Mainos

Seta äimistyi käräjäoikeuden tuomiosta

Seksuaalinen tasavertaisuus Seta ry hämmästelee Helsingin käräjäoikeuden päätöstä Johanna Korhosen ja Alma Median kiistassa.

Seta pelkää Korhosen saaman hylkäävän päätöksen vaikeuttavan työsyrjinnän esille saamista Suomessa.

Yhdistyksen mukaan pahimmillaan Alma Median saama vapauttava tuomio tullaan tulkitsemaan yksityisyyden suojaa kaventavana.

Tuomio voi pahentaa työsyrjintää

Seta on erittäin huolestunut siitä käsityksestä, että työhaastattelussa saisi esittää perhesuhteisiin liittyviä kysymyksiä ja että niihin annettuja vastauksia voitaisiin pitää ratkaisevana tekijänä työhönotossa.

Yhdistys muistuttaa, että työnhakijoilla tulee olla täysi varmuus siitä, että työtehtäviin liittymättömiä, yksityisyyden piiriin kuuluvia asioita ei tarvitse kertoa työnantajalle. Tämä on erityisen merkittävää silloin, kun työnhakija on alttiina joutua syrjinnän kohteeksi kyseisten seikkojen vuoksi.

Samaa sukupuolta olevan kumppanin kanssa elävälle työnhakijalle yksityisyyden suojan kaventaminen merkitsisi, että hänen olisi itse tuotava yksityiselämästään esiin seikkoja, jotka altistavat hänet työsyrjinnälle, yhdistys sanoo tiedotteessaan.

Korhonen hävisi tänään Alma Medialle irtisanomistaan koskevan oikeusjutun Helsingin käräjäoikeudessa.

Alma Media irtisanoi Lapin Kansan päätoimittajaksi nimitetyn Korhosen ennen kuin hän ehti aloittaa tehtävässä. Alma Media vetosi syntyneeseen luottamuspulaan ja syytti Korhosta valehtelusta.

(MTV3)

Lue myös:

Katso Jarkko Sipilän juttu (Kymmenen uutiset 9.6.2009)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot