Mainos
Mainos

Seta: Arkkipiispan anteeksipyyntö tervetullut keskustelunavaus

Seta ry:n varapuheenjohtaja Mikko Väisäsen mielestä arkkipiispa Kari Mäkisen seksuaalivähemmistöille osoittama anteeksipyyntö on valtavan tervetullut keskustelunavaus.   

Arkkipiispan puheella on suuri merkitys kristityille seksuaali- ja sukupuolivähemmistöihin kuuluville ihmisille, Väisänen sanoo.  

-Monille ihmisille on tärkeää, ettei heidän tarvitse luopua uskostaan ollakseen oma itsensä. 

Väisänen toivoo, että arkkipiispan puhe avaisi uutta jatkokeskustelua siitä, miten yhdenvertaisuus voisi toteutua entistä paremmin esimerkiksi kirkon piirissä ja seurakunnissa.  

-Sen sijaan, että huudellaan erillään, olisi hyvä käydä yhteisiin pöytiin keskustelemaan.  

Arkkipiispa Mäkinen pyysi Porin SuomiAreenalla pitämässään puheessa anteeksi sitä, kuinka julmasti sekä yhteiskunta että kirkko ovat kohdelleet seksuaalivähemmistöjä. Hän arvioi, että seksuaalivähemmistöihin kohdistuva julmuus on hienovaraisempaa kuin aikaisemmin, mutta ei kadonnut. Hänen mukaansa se näkyy nykyään muun muassa vaikenemisena, ohikatsomisena ja torjumisena. 

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme