Mainos
Mainos

Seta: Kirkkohallitus ei lapsen asialla hedelmöityshoidoissa

Setan mukaan Kirkkohallituksen näkemys hedelmöityshoitolaista ei loukkaa vain nais- ja miesparien lapsiperheitä, vaan myös mm. adoptio- ja yksinhuoltajaperheitä.

Seksuaalinen tasavertaisuus ry Seta arvostelee jyrkästi luterilaisen kirkon Kirkkohallituksen kantaa valmisteilla olevaan hedelmöityshoitolakiin.

Setan mielestä Kirkkohallituksen näkemys siitä, että keinohedelmöityksessä tulisi käyttää vain aviopuolisoiden omia sukusoluja eikä hoitoja tulisi sallia yksin eläville naisille tai naispareille sotii todellisuutta vastaan.

Järjestö muistuttaa, että Suomessa elää paljon lapsia, joilla ei ole isää tai jotka eivät tunne biologista isäänsä. Lapset elävät monenlaisissa perheissä. Setan tiedotteen mukaan Kirkkohallitus erottelee "loukkaavalla tavalla lampaita vuohista ja leimaa ei-toivotuiksi ison joukon suomalaisia perheitä ja lapsia".

- Loukkaava asenne ei kohdistu ainoastaan naisparien ja miesparien lapsiperheisiin, vaan myös adoptio- ja yksinhuoltajaperheisiin sekä luovutussolujen avulla alkunsa saaneiden lasten perheisiin, järjestöstä todetaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme