Mainos
Mainos

Setan kysely: Puolet kannattaa yleistä avioliittolakia

Puolet suomalaisista kannattaa yleistä avioliittolakia, kertoo seksuaalista tasavertaisuutta ajavan Setan teettämä tutkimus.

Taloustutkimuksen toteuttamassa kyselyssä 47 prosenttia suomalaisista kannatti avioliittolain muuttamista niin, että se koskisi myös samaa sukupuolta olevia pareja. Muutosta vastusti 38 prosenttia vastaajista. Vastaajista 11 prosenttia ei pitänyt asiaa merkityksellisenä.

Laki rekisteröidystä parisuhteesta tuli voimaan kymmenen vuotta sitten 1. maaliskuuta. Seta katsoo, että laki on vanhentunut, sillä avioliittolain muutos saa kannatusta.

Eduskunta alkaa maaliskuussa käsitellä aloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Tutkimukseen vastasi reilu tuhat suomalaista helmikuussa. Vastaajilta kysyttiin, kannattaako vai vastustaako nykyisen avioliittolain muuttamista niin, että siitä tulee myös samaa sukupuolta olevia pareja koskeva yleinen avioliittolaki. Virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme