Mainos
Mainos

Setan kysely: Puolet kannattaa yleistä avioliittolakia

Puolet suomalaisista kannattaa yleistä avioliittolakia, kertoo seksuaalista tasavertaisuutta ajavan Setan teettämä tutkimus.

Taloustutkimuksen toteuttamassa kyselyssä 47 prosenttia suomalaisista kannatti avioliittolain muuttamista niin, että se koskisi myös samaa sukupuolta olevia pareja. Muutosta vastusti 38 prosenttia vastaajista. Vastaajista 11 prosenttia ei pitänyt asiaa merkityksellisenä.

Laki rekisteröidystä parisuhteesta tuli voimaan kymmenen vuotta sitten 1. maaliskuuta. Seta katsoo, että laki on vanhentunut, sillä avioliittolain muutos saa kannatusta.

Eduskunta alkaa maaliskuussa käsitellä aloitetta tasa-arvoisesta avioliittolaista.

Tutkimukseen vastasi reilu tuhat suomalaista helmikuussa. Vastaajilta kysyttiin, kannattaako vai vastustaako nykyisen avioliittolain muuttamista niin, että siitä tulee myös samaa sukupuolta olevia pareja koskeva yleinen avioliittolaki. Virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä suuntaansa.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot