Mainos
Mainos

Seura: Soinin osallistumisesta abortti-mielenosoitukseen on tehty jo kolme kantelua

Ulkoministeri Timo Soinin osallistumisesta abortin vastaiseen mielenilmaisukseen Kanadassa on tehty jo kolme kantelua, kertoo Seura.

Kantaleluista kaksi on tehty oikeuskanslerille ja yksi eduskunnan oikeusasiamiehelle. Seuran mukaan virastojen täytyy seuraavaksi selvittää, kumpi niistä ottaa asian käsiteltäväkseen.

Soini oli toukokuussa Kanadassa virallisella ulkoministerin työmatkallaan, joka liittyi muun muassa Arktisen neuvoston ajankohtaisiin kysymyksiin. Suomi on Arktisen neuvoston puheenjohtajamaa.

Matkan aikana Soin osallistui myös aborttia vastustavaan mielenilmaukseen Kanadan Ottawassa.

Soini on usein puheissaan ja kirjoituksissaan vastustanut muun muassa aborttia ja eutanasiaa. Ulkoministerin toiminta aiheutti kohun, jossa pohdittiin etenkin sitä, voiko ulkoministeri toimia virkamatkan aikana myös yksityishenkilönä vai ei.

Soinin henkilökohtaiset kannat esimerkiksi abortista eivät vastaa Suomen virallista linjaa. 

Seuran mukaan yksi Soinista kannelleista on kirjailija Elina Hirvonen. Hän on ottanut muun muassa Facebookissa kantaa ulkoministerin toimintaan.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme