Mainos
Mainos

Seuraavasta pääministeristä halutaan entistä vahvempi

Seuraavan hallituksen pääministerille halutaan entistä voimakkaampi asema. Valtioneuvoston kanslian virkamiesten laatimassa tulevaisuuskatsauksessa muistutetaan, että hallituksen asema vahvistuu perustuslakimuutosten takia sekä kansallisella tasolla että EU-politiikassa.

Yksi tapa vahvistaa pääministerin asemaa on saattaa lakisääteisten ministerivaliokuntien sihteeristöt tiiviimmin pääministerin ohjaukseen. Nyt esimerkiksi talouspoliittisen ministerivaliokunnan ja raha-asiainvaliokunnat sihteerit ovat valtiovarainministerin alaisia.

Pääministeri Mari Kiviniemen (kesk.) valtiosihteeri Mika Rossi korostaa, että tulevaisuuskatsaus on virkamiesten laatima, eikä edes hän saati pääministeri ole osallistunut sen valmisteluun.

- Sihteeristöjen osalta ei nytkään ole mitään ongelmaa, mutta pidän aika luonnollisena, että tulevaisuudessa kannattaa näiden osalta käydä pohdintaa, koska kansalliset asiat ja EU-asiat nivoutuvat niin paljon yhteen, Rossi sanoo.

Eri ministeriöt ovat laatineet tulevaisuuskatsaukset muun muassa ensi kevään hallitusneuvottelujen pohjaksi.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot