Mainos
Mainos

Seurakunnat saaneet tarpeekseen ilkivallasta

Seurakunnat ovat saaneet tarpeekseen jatkuvasti lisääntyvästä ilkivallasta. Kirkkohallitus kerää parhaillaan tietoja ja yrittää selvittää kuinka laajaa kirkon omaisuuten kohdistuva rikollisuus todellisuudessa on. Seurakuntien lisääntynyt halu suojata omaisuuttaan synnyttää samalla merkittävät markkinat turvallisuustuotteille ja palveluille.

hautaristi kumossa

Kirkkohallituksen kansliapäällikkö Risto Junttila sanoo, että tämän kesän aikana on kaadettu yli 1300 hautakiveä ja seurakuntalaisten, seurakunnan päättäjien, luoittamushenkilöiden sietokyky on ylittynyt.

Kirkkohallitus kerää parhaillaan tietoja ilkivallan todellisesta määrästä. Vahingonteoista on vaiettu ja kaadettuja hautakiviä on enemmän kuin uutisissa kerrotaan.

Suomen yli 800 kirkkorakennuksen kulttuurihistoriallinen arvo on mittaamaton. Nyt sitä nakertaa myös rikollisuus. Sotavuosien jälkeen kolmisenkymmnentä kirkkoa on palanut, useimmat tuhopoltoissa. Kirkkoja on suojattu, hautausmaita ei juurikaan.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot