Mainos
Mainos

Seurakunta säästi - veteraanin suruliputus jäi hoitamatta

Suomen evankelis-luterilaisen kirkon talousahdinko on pakottanut seurakuntia monenlaisiin säästötoimiin.

Harjavallan seurakunta järjesti viikonloppuna hautajaisvieraille ikävän yllätyksen jättämällä suruliputuksen hoitamatta säästösyistä. Koska kyseessä oli sotaveteraanin hautajaiset, aiheutti laiminlyönti sitäkin suurempaa mielipahaa.

Kirkkohallituksen taloussuunnittelupäällikkö Maija-Liisa Hietakangas on järkyttynyt tapahtuneesta.

- Tämä ei missään tapauksessa selity säästöillä. Kyllä tämä on yksittäinen moka, ei kiinni taloudesta Hietakangas vakuuttaa.

Hietakankaan mukaan kirkkohallitus on opastanut seurakuntia, missä ja miten toiminnassa voi säästää.

- Lähetimme seurakunnille keväällä 2009 niin sanotun taantumakirjeen, jossa annettiin ohjeita.

Kirkkohallituksen opastuksen mukaan seurakuntien on ensisijaisesti tarkoitus hyödyntää parempina vuosina kertyneitä puskureita ja yksinkertaisesti elää yli varjonsa. Jos puskureita ei ole löytyy apu kiinteistöistä.

- Ajatus on, että vähäisessä käytössä olevia leirikeskuksia tai kerhotiloja vuokrataan eteenpäin tai niistä luovutaan, Hietakangas selittää.

Harjavallan seurakunnan ratkaisu ei saa minkäänlaista ymmärrystä Hietakankaalta.

- Taantumakirjeessä korostettiin, ettei kirkkolain mukainen toiminta pitäisi pysyä entisellään.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot