Mainos
Mainos

Seurakuntaneuvos: Homoilta-ohjelma oli karmeaa katseltavaa

Kirkosta eronneiden korkea määrä viime päivinä ei ole yllätys kaikille kirkon edustajille, varsinkaan uudistajille.

Esimerkiksi seurakuntaneuvos ja kirkolliskokousedustaja Matti Sollamo ei ihmettele TV2:n tiistaisen homokeskustelun aiheuttamaa erovyöryä.

- Tämä on valitettavaa, mutta en kyllä yhtään ihmettele. Kyllä se ohjelma oli karmeaa katseltavaa, en tosin edes jaksanut sitä loppuun saakka katsoa, toteaa turhautuneen oloinen Sollamo MTV:n uutisille.

Sollamon mukaan kirkon olisi ehdottomasti siunattava homot.

- En voi ymmärtää, että joku voi kieltäytyä siunaamasta ihmisiä, jotka siunausta pyytävät.

Tampereen piispa Matti Repo totesi Ylen Homoilta-ohjelmassa, että kaikkien kirkollisten toimitusten täytyy perustua raamattuun.

- Kyllä minä olen sitä mieltä, että meillä on Jumalalta lupa homojen siunaamiseen, Sollamo sanoo.

"Homoliitot pikkuisen vaikea asia"

Seurakuntaneuvos Sollamo puhuu erityisesti homojen siunaamisen puolesta, mutta hän pohtii yhä omaa kantaansa homoliittoihin.

- Se on minulle pikkuisen vielä vaikea asia. Homoseksuaalien avioliittoa en vielä tässä vaiheessa hyväksy, mutta ehkä sekin tulee jossain vaiheessa. Jos kaksi ihmistä rakastaa tosiaan, niin miksi he eivät voisi olla yhdessä?

Sollamon mukaan Ylen Homoilta-ohjelmaan oli valikoitu "tiukkapipoisia ihmisiä, jotka eivät ymmärrä sitä, että elämä on muuttunut aika paljon".

- He puhuvat vain raamattua, eivätkä ajattele yhtään sitä, että Jeesus toi rakkauden tänne maailmaan. Kun Jeesus tuli aikoinaan, oli hän radikaali. Jos hän tulee uudestaan ja on yhtä radikaali, niin kyllä silloin tulee tapahtumaan hyvin paljon ihmeellisiä asioita.

Jyrkkää arvostelua Sollamolta saa osakseen myös kirkolliskokous, jota hän pitää hyvin vanhoillisena.

- Kirkolliskokous ei ollenkaan vastaa tämänhetkistä kirkkokansaa.

Sollamo vetoaa ihmisiin, jotta he eivät jättäisi kirkkoa homokeskustelun vuoksi.

- Älkää erotko, vaan vaikuttakaa nyt kirkossa, niin kuin itse haluatte. Vaalit ovat lähestymässä. Ottakaa selvää ehdokkaista ja äänestäkää.

Eroa kirkosta.fi -sivustojen kautta on lauantain aikana eronnut jo 3230 ihmistä. (klo.19.30)

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme