Mainos
Mainos

Seurakuntavaalien äänestysaktiivisuus pysyi 17 prosentissa

Seurakunnat ovat vahvistaneet vaalien äänestystuloksensa.

Valtakunnallinen äänestysprosentti pysyy 17:ssä. Kasvua edellisiin vaaleihin oli 2,5 prosenttiyksikköä.

Seurakuntavaalien projektisihteeri Kari Kanala on tyytyväinen vaalien näkyvyyteen.

- Kirkon ympärillä oleva keskustelu on merkittävää ja on varmasti aktivoinut ihmisiä äänestämään. Ainakin etelässä selkeästi suvaitsevainen linja on kasvattanut suosiotaan. Merkittävää on myös se, että valtuutettujen keski-ikä laski lähes seitsemän vuotta.

Kanala on erityisen tyytyväinen nuorten äänestysaktiivisuuteen. Ensimmäistä kertaa valtakunnallisissa vaaleissa äänioikeuden saaneiden 16- ja 17-vuotiaiden äänestysaktiivisuus oli hieman yli 15 prosenttia koko ikäluokkansa äänioikeutetuista.

Hänen mukaansa kiitos nuorten aktivoinnista kuuluu kampanjoinnille, jota on tehty muun muassa oppilaitoksissa ja kauppakeskuksissa.

Kanala kertoo, että seuraavien seurakuntavaalien tavoite on nostaa äänestysprosenttia uusilla ehdokkailla ja nettiäänestämisellä.

- Jos äänestysprosenttia halutaan nostaa, on tutkittava mahdollisuus äänestää netissä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot