Mainos
Mainos

Seurakuntavaalien äänestysvilkkaus nousi

Evankelisluterilaisen kirkon seurakuntavaalien äänestysprosentti näyttäisi nousseen hieman edellisvaaleista.

Äänestysprosentti on nousemassa 14,5:een, mikä on 0,2 prosenttiyksikköä edellisiä vaaleja enemmän. Äänestysinnokkuus nousi kolmansissa vaaleissa peräkkäin.

Luku on täsmentynyt, kun seurakunnat ovat päivittäneet tulostietojaan kirkon yhteiseen vaalitietojärjestelmään. Seurakuntavaalien lopulliset tulokset saadaan 22. marraskuuta. Siihen asti tulokset ovat epävirallisia.

Aktiivisuus vaihteli suuresti eri seurakunnissa. Koko maan korkein äänestysprosentti oli Kinnulassa Keski-Suomessa, missä 50,7 prosenttia äänioikeutetuista kävi vaaliuurnilla. Alhaisin prosentti oli Alppilan seurakunnassa Helsingissä, missä vain 5,2 prosenttia vaivautui äänestämään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot