Mainos
Mainos

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys alkoi

Seurakuntavaalien suosio on kasvanut tasaisesti ennakkoäänestyspaikkojen lisääntyessä. Nyt tavoitteena on houkutella uurnille 15,3 prosenttia kaikista äänioikeutetuista.

Suomen luterilaisen kirkon seurakuntavaalien ennakkoäänestys on alkanut. Ennakkoon voi äänestää kirkkoherranvirastoissa ja paikkakunnasta riippuen myös esimerkiksi ostoskeskuksissa, kouluissa tai kirjastossa.

Ennakkoäänestys kestää perjantaihin asti. Varsinaiset vaalit toimitetaan sunnuntaina 12. marraskuuta. Joissakin seurakunnissa vaalit jatkuvat vielä maanantaina 13. marraskuuta.

Seurakuntavaalien suosio on kasvanut tasaisesti ennakkoäänestyspaikkojen lisääntyessä, kertoo seurakuntavaalien vaaliviestinnän projektisihteeri Helena Rummukainen.

- Onhan se selvä, että äänestäminen on helpompaa ohimennen ostoskeskuksessa kuin lähteä erikseen kirkkoherranvirastoon. Äänestyspaikkoja on lisätty erityisesti isommilla paikkakunnilla, joissa äänestäjien houkutteleminen on hankalampaa. Pienissä kunnissa äänestysinto saattaa kohota muutenkin lähelle 60:tä prosenttia, Rummukainen arvioi.

Nyt tavoitteena on houkutella uurnille 15,3 prosenttia kaikista äänioikeutetuista eli prosenttiyksikkö viime vaaleja enemmän. Rummukainen muistuttaa, että äänestämällä pääsee vaikuttamaan luottamushenkilöiden kautta esimerkiksi siihen, miten oma seurakunta rahojaan käyttää ja millaisia painopisteitä sen toiminnassa on.

Ehdokkaita vaaleissa on edellisvaaleja selvästi enemmän. Nelivuotiskaudelle 2007-2010 valitaan noin 12 000 luottamushenkilöä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme