Mainos
Mainos

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys vilkastunut

Äänestysvilkkauteen on vaikuttanut oletettavasti esimerkiksi se, että äänestyspaikka on tällä kertaa ollut entistä useammin muukin kuin kirkkoherranvirasto.

Seurakuntavaalien ennakkoäänestys päättyy tänään illalla. Varsinaiset vaalit käydään viikon kuluttua sunnuntaina, ja joissakin seurakunnissa äänestää voi vielä maanantainakin 13. marraskuuta.

Hajatietojen mukaan tällä kertaa ennakkoäänestys on ollut vilkkaampaa kuin neljä vuotta sitten. Esimerkiksi Vantaan seurakuntayhtymässä oli torstai-iltaan mennessä käynyt äänestämässä jo 3200 ihmistä, kun edellisissä vaaleissa kaikkien ennakkoäänestäjien määrä oli 2800.

Myös Helsingin ja Espoon seurakuntayhtymissä oli äänestyskopeissa käyty selvästi edellisvaaleja ahkerammin.

Äänestysvilkkauteen lienee vaikuttanut muun muassa se, että äänestyspaikka on tällä kertaa ollut entistä useammin muukin kuin kirkkoherranvirasto. Äänioikeutta on voinut eri puolilla maata käyttää muun muassa kauppakeskuksissa, kirjastoissa ja posteissa. Onpa jossain nähty kiertelemässä erityinen vaalibussikin.

Syksyn vaaleissa valitaan kaikkiaan 12000 luottamushenkilöä luterilaisen kirkon 548 seurakuntaan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme