Mainos
Mainos

Seurakuntien mukaan Suomessa nähdään nälkää

Seurakunnista eri puolilta maata saatujen tietojen mukaan kymmenet tuhannet suomalaiset kärsivät edelleen suoranaista nälkää. Seurakuntien diakoniatyössä suora ruoka-apu onkin lisääntynyt viime vuosina moninkertaisesti.

Vuosittain seurakunnat jakavat hädänalaisille useimmiten perustamiensa ruokapankkien välityksellä satoja tuhansia ruokapaketteja ja aterioita. Ne hankitaan seurakuntien omin varoin, lahjoituksin ja myös EU:n elintarviketuen muodossa.

Ruoka-avun tarve on kasvanut niin, että kun vuonna 1995 EU-tukea haki vain 70 seurakuntaa, viime vuonna sitä haki jo 272 seurakuntaa miljoonan kilon edestä ja tänä vuonna noin 330 seurakuntaa 1,5 miljoonan kilon verran.

Erityisen huolestuttavaa on, että lisääntyvästi myös lapsiperheet kärsivät köyhyydestä ja suoranaisesta nälästä, todetaan Suomen kirkon seurakuntatoiminnan keskusliitosta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme