Mainos
Mainos

Seurakuntien talous kriisiytymässä

Seurakuntien ensi vuoden taloudesta on tulossa tätäkin vuotta heikompi. Viime vuonna puolet seurakunnista teki miinustuloksen ja kassakriisiin joutuneita seurakuntia oli 20-30.

Ensi vuonna määrän uskotaan kasvavan edelleen. Monissa seurakunnissa onkin jo lomautettu henkilöstöä tai otettu velkaa toiminnan pyörittämiseksi.

Suurin syy talousvaikeuksiin on koko 2000-luvun jatkunut jäsenkato, joka on rokottanut seurakuntien verotuloja jo lähes 200 miljoonalla eurolla. Tämän syksyn erobuumi maksaa sekin kirkolle 20-30 miljoonaa.

Pienten seurakuntien lisäksi vaikeuksia on isommillakin seurakunnilla, joissa toiminta on laajentunut samaan aikaan kun verotulot ovat vähentyneet.

- Verotulot ovat laskeneet 200 000 suunnilleen vuositasolla. Se on iso raha, sanoo Kokkolan seurakuntayhtymän hallintojohtaja Vilhelm Kankkonen.

(MTV3)

Katso Outi Airolan juttu Nivalasta

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot