Mainos
Mainos

Seurakuntien verotulot kasvoivat viime vuonna

Seurakunnat keräsivät viime vuosina veroja yli 870 miljoonaa euroa.

Luterilaisten seurakuntien taloudellinen tilanne vahvistui viime vuonna. Samalla yhä useampi seurakunta sai taloutensa tasapainoon.

Seurakunnat keräsivät viime vuonna veroja kaikkiaan yli 870 miljoonaa euroa, jossa oli kasvua lähes viisi prosenttia. Verotulojen osuus seurakuntien kaikista tuloista pysyi ennallaan 80 prosentissa.

Kirkollisveroa seurakunnat saivat keskimäärin 175 euroa jäsentä kohti. Kirkollisveroprosentti oli koko maassa keskimäärin 1,33.

- Verotulot kasvoivat, koska taloudellinen suhdanne oli hyvä ja koska verotuspohjaan ei tehty uusia huomattavia verovähennyksiä edellisvuosien tapaan. Jäsenmäärän väheneminen vaikuttaa verotuloihin, mutta sen merkitystä on toistaiseksi vaikea arvioida, toteaa taloussuunnittelupäällikkö Maija-Liisa Hietakangas kirkkohallituksesta.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot