Mainos
Mainos

Seurasaaressa vietettiin perinteisiä juhannushäitä

Helsingin Seurasaaressa vietettiin juhannusta perinteisin menoin. Jokavuotiseen tapaan yksi pari vihittiin jälleen avioon pääkaupungin keskeisellä juhannuksenviettopaikalla.

Perinteiset juhannushäät on järjestetty Seurasaaressa jo vuodesta 1956 lähtien.

Tämän vuoden juhannushääpariksi valittiin runsaat neljä vuotta yhdessä olleet Emmi Ihamäki ja Jussi Niemelä.

Tuore aviopari halusi kunnioittaa perinteitä ja tiesi jo kihlautuessaan haluavansa juhannushäät Seurasaaressa.

- Me on järjestetty perinteiset koko juhannuksen pituiset juhlat. Meidän juhlat loppuu vasta maanantai-iltana. Sen lisäksi että me juhlitaan täällä Seurasaaressa, niin me lähdetään Luukkiin järven rannalle maalaismaisemiin kolmeksi päiväksi jatkamaan juhlia. Mä uskoisin, että se pelastaa aika monen grillaajan juhannuksen. Ja makkaraakin on sellaiset 30 kiloa, Emmi Niemelä sanoo.

Tuore aviopari tanssi illalla häävalssinsa varmaankin Suomen suurimman häävierasjoukon edessä.

Iltakymmeneltä pari sytytti Seurasaaren pääkokon juhannusjuhlijoiden edessä.

- Kokon sytyttäminen on rituaalinen toimenpide, joka suoritettiin hyvin tarkoin. Ajateltiin, että se kokko ja kokon kipunat tuotti koko kyläyhteisölle suurta onnea eli viljavaa vuotta tai karjaonnea tai sitten terveyttä ihmisille. Täällä Seurasaaressa kokko tuo onnea tälle hääväelle, morsiusparille ja sitten koko juhlayleisölle, sanoo Seurasaarisäätiön pääsihteeri Aila Nieminen.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme