Mainos
Mainos

SEY: Koirien hätä herkistää suomalaiset – eläinsuojeluvalvojille vuosittain yli 20 000 yhteydenottoa

Valtaosa eläinsuojeluneuvojien saamista yhteydenotoista liittyy koirien hyvinvointiin ja kohteluun.

Suomen Eläinsuojeluyhdistysten liiton SEY:n neuvojat saavat vuosittain yli 20 000 yhteydenottoa koirien pulmista.

Usein ilmoitus tulee naapureilta, jotka ovat huolissaan yksin jätetyn koiran jatkuvasta haukkumisesta tai siitä, että koira ei pääse ollenkaan ulos. 

–Moni koira elää yksinäistä ja virikkeetöntä elämää, kun omistajalla ei ole riittävästi aikaa tai halua panostaa koiran hyvinvointiin. Se voi johtaa käytökseen, joka on ongelmallista niin koiran kuin ihmisenkin kannalta.  Usein ilmoitus koiran hädästä tuleekin naapureilta, jotka ovat huolissaan yksin jätetyn koiran jatkuvasta haukkumisesta tai siitä, että koira ei pääse ollenkaan ulos, SEYn toiminnanjohtaja Maria Lindqvist toteaa tiedotteessa.

Muita merkittäviä ongelmia ovat pentutehtailu sekä koirien kovakourainen kohtelu ja koulutus.

– Valitettavan moni kouluttaa yhä koiraansa pelolla ja rankaisemalla. Oikeasta käytöksestä palkitsemalla koira nauttii oppimisesta. Voikin kysyä, haluaako omistaja koiran tottelevan sen takia, että se haluaa vai siksi, että se pelkää, Lindqvist sanoo.


Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme