Mainos
Mainos

Shkupolli yritti saada Suomen kansalaisuuden

Espoon kauppakeskus Sellon ammuskelusta epäilty Ibrahim Shkupolli oli hakenut Suomen kansalaisuutta, mutta sitä ei hänelle myönnetty. Sisäministeriön mukaan asian esti Shkupollin rikollinen tausta.

Hänellä oli tuomiot liikennerikkomuksista ja pahoinpitelystä ja takanaan ehdollinen vankeusrangaistus. Ministerön mukaan rikokset eivät olleet niin vakavia, että hänet olisi pitänyt poistaa maasta.

Shkupolli tuli Suomeen 1992. Silloin Suomessa säädettiin poikkeuslaki, jonka turvin Jugoslavian sotaa paenneita pääsi Suomeen. Suomen viranomaiset selvittivät maahantulijoiden mahdollista rikollista taustaa.

Shkupollin taustasta ei tiettävästi tuolloin löytynyt mitään epäilyksiä herättävää.

Maahanmuutosta vastaava ministeri Astrid Thors (r.) ei lomamatkansa vuoksi halunnut tarkemmin kommentoida Shkupollin tapausta. Erityisavustajansa kautta hän ilmoitti kuitenkin valittavansa syvästi tapahtunutta ja välittävänsä syvän osanottonsa Sellon ampumavälikohtauksen uhrien omaisille.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme