Mainos
Mainos

Sianlihan hinta ja leipäviljojen hinnat nousussa

Leipäviljojen hinnat Suomessa ovat olleet hieman viime vuotista korkeammat. Rehuviljoista kaura on halvempaa ja ohra samanhintaista kuin vuosi sitten. Rehuviljojen hinnat ovat hieman EU-maiden hintoja alhaisemmat. Leipäviljasta Suomessa sen sijaan maksetaan hieman enemmän kuin muissa EU-maissa, kerrotaan maatalousalan hintoja seuraavassa Hintapuntari-lehdessä.

Naudanlihan hinnassa ei ole tapahtunut suuria muutoksia. Tarjonta ylittää edelleen kulutuksen, ja tuonti aiheuttaa paineita hintojen laskemiseen. Suomessa naudan hinnat ovat laadusta riippuen EU:n keskihintaa alempana.

Sianlihan hinta on kääntynyt nousuun joulun lähestyessä. EU:ssa sianlihan hinnat ovat laskusuunnassa, mutta edelleen sianlihan hinnat EU:ssa ovat korkeammat kuin Suomessa.

Lampaanlihan hinnat meillä ovat poikkeuksellisen alhaalla, vaikka markkinatilanne EU:ssa on hyvä. Suomen lammas on yli puolet halvempaa kuin EU:ssa keskimäärin.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme