Mainos
Mainos

Sibelius-viulukilpailu käyntiin Helsingissä

Maailman merkittävimpiin musiikkikilpailuihin kuuluvassa Jean Sibelius-viulukilpailussa on mukana neljä suomalaista kilpailijaa. Kilpailun voittajat selviävät 2. joulukuuta.

Kansainvälinen Jean Sibelius-viulukilpailu käynnistyi tänään Helsingissä. Mukana on kaikkiaan 52 kilpailijaa 22 maasta.

Suomalaisia kilpailussa on mukana neljä Anna-Liisa Bezrodnyn peruttua osallistumisensa. Heistä ensimmäisenä lavalle astelee 26-vuotias Minna Pensola, jonka vuoro on maanantaina aamupäivällä. 19-vuotias Sini-Maaria Simonen ja 21-vuotias Sini Virtanen kilpailevat maanantai-iltana, mutta 18-vuotiaan Petteri Iivosen koetus on vasta viimeisenä alkukilpailupäivänä keskiviikkona.

Alkukilpailu käydään Sibelius-Akatemian konserttisalissa aamun illoin sunnuntaista keskiviikkoon. Ohjelmistossa on Bachia, Mozartia ja Paganinia. Torstaina on välipäivä, jonka jälkeen välikilpailu alkaa perjantaina niin ikään Sibelius-Akatemian konserttisalissa. Välikilpailuun jatkaa korkeintaan 20 viulistia, joista loppukilpailuun valitaan kahdeksan.

Alku- ja välikilpailussa kilpailijat esittävät ohjelmistonsa pianon säestyksellä. Finalisteja säestävät Radion sinfoniaorkesteri johtajanaan Petri Sakari ja Helsingin kaupunginorkesteri johtajanaan John Storgårds. Loppukilpailu pidetään Finlandia-talossa 29.11.-2.12.

Kaikki kahdeksan finalistia palkitaan. Ensimmäinen palkinto on 20 000 euroa, toinen 15 000 ja kolmas 10 000 euroa. Muut finalistit saavat kukin 2000 euroa. Lisäksi jaossa on useita erityispalkintoja.

Sibelius-seura on järjestänyt Jean Sibelius -viulukilpailun vuodesta 1965 viiden vuoden välein ja se on yksi maailman merkittävimpiä musiikkikilpailuja.

Vuonna 2000 suomalainen Pietari Inkinen sijoittui neljänneksi. Kilpailun voitti armenialainen Sergei Khachatryan.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme