Mainos
Mainos

Siemens valmis oikeuteen automaattimetron sopimuksen purkamisesta

Siemensin näkemyksen mukaan Helsingin kaupungin liikennelaitoksella HKL:llä ei ole perusteita automaattimetrosopimusten purkuun.

Yhtiö vastaanotti keskiviikkona HKL:n ilmoituksen sopimusten purusta. Siemens kiistää purkuperusteet ja selvittää mahdollisia oikeudellisia toimia. 
 
Sopimus automatisoinnin jatkamisesta olisi ollut kaikille osapuolille järkevin ratkaisu, myös kuntalaisille. Siemens on ollut ja on edelleen valmis neuvottelemaan ratkaisusta, jolla metron automaatio onnistuisi.
 
– HKL:n ja kaupungin ajoitus ihmetyttää meitä. Projektissa on ollut useita menestyksiä ja se on edennyt viime aikoina Siemensin osalta erinomaisesti. Esimerkiksi vanhojen M100-junien sarja-asennukset ovat alkaneet ja lähteneet liikkeelle hyvin. Junia on myös testattu menestyksekkäästi metron pääradalla automaattiajossa, Siemensin divisioonan johtaja Juha Lehtonen sanoo.

Yhtiölle on aiheutunut kuluja yli sata miljoonaa euroa projektiin tehdyistä töistä ja tuotetusta teknologiasta. Koska sopimusten purkuperusteita Siemensin näkemyksen mukaan ei ole, niin yhtiö tulee vaatimaan, että HKL korvaa nämä kulut sekä yhtiölle aiheutuneet vahingot.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme