Mainos
Mainos

Sienikauden aloitus myöhästyy

Sienitilanne on tänä vuonna kirjava, arvioi Metsäntutkimuslaitoksen vanhempi tutkija Kauko Salo. Satovaihtelut ovat Salon mukaan olleet viime vuosina suuria.

– Sienestyskausi on vasta päässyt alkamaan. Kuivuus on jonkin verran vaivannut itiötuotantoa, joten aloitus myöhästyy vähän. Alueelliset erot tulevat olemaan suuria.

Kuivuus kadotti kantarellit

Salon mukaan kantarelleja on kuitenkin näkynyt paikoin runsaastikin.

– Niitä näkyi sateen jälkeen runsaasti, mutta sitten tuli taas kuiva jakso. Tatissa on sama tilanne. Haperoitakin on ollut ja punikkitatteja,mutta vähäisiä määriä. Toivottavasti määrät kasvavat.

Lähiviikkoina saadaan lisää

Salon mukaan sienissä on vielä suuri odotusarvo.

– Kyllähän tässä elokuun alkupuolella sieniä rupeaa nousemaan enemmän, kun ilmat ovat sopivasti viilentyneet, ja kosteutta tulee lisää. Kyllä jokainen sienestäjä sieniä löytää. Joinain vuosina joutuu kulkemaan vain vähän pidempiä matkoja.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot