Mainos
Mainos

Sienisyksy vauhdittuu ensi viikolla

Sieniapajilla kannattaa käydä muutaman päivän välein. Esimerkiksi herkkutatti kasvaa vuorokaudessa pannulle pantavan kokoiseksi.

Sienisyksy alkaa toden teolla ensi viikon aikana. Metsäntutkimuslaitokselta ennakoidaan, että sääennusteiden lupaamat sateet aktivoivat itiöitä ja sienet nousevat pintaan viikolla.

Sienikausi on noin kaksi viikkoa myöhässä kuivan ja helteisen heinäkuun takia. Kantarelleja ja haperoita on saatu jo kohtuullisesti, tatteja on ollut elokuussa varsin vähän ja rouskut ovat alkaneet vasta nousta pintaan.

Valtakunnallisesti sienien huippukausi kestänee koko syyskuun. Etelässä kerättävää on metsässä vielä lokakuussa, jolloin pakkaset katkaisevat sienikauden Keski- ja Pohjois-Suomessa.

Hyvällä sienipaikalla voi käydä muutaman päivän välein. Esimerkiksi herkkutatti kasvaa vuorokaudessa pannulle pantavan kokoiseksi.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme