Mainos
Mainos

Siepatusta suomalaisesta julkaistu video – UM: Sieppauksiin liittyvien materiaalien levittämistä julkisuuteen vältettävä

Ulkoministeriön viranomaiset pyytävät, ettei sieppauksiin liittyviä materiaaleja levitettäisi julkisuudessa. Siitä huolimatta sosiaalisessa mediassa on nyt julkaistu video, joka liittyy Kabulissa Afganistanissa 20. toukokuuta 2017 siepattuun suomalaiseen.

Viranomaisten mukaan kaikki sieppauksiin liittyvä materiaali vaarantaa siepatun hengen ja sitä kautta myös vaikeuttaa tilanteen selvittämistä.

– Tuomitsemme sieppauksen, kaikenlaisen kiristyksen ja julmuuden. Vaadimme siepatun välitöntä vapauttamista, ulkoministeri Timo Soini toteaa ministeriön tiedotteessa.

Yksityiskohdista ei kuitenkaan kerrota julkisuudessa, koska näin sekä tilanteen selvittäminen että henkilön turvallisuus ja yksityisyys voidaan turvata. Tämä koskee niin henkilöitä, tapahtumia kuin viranomaistyötä, ulkoministeriö huomauttaa.

Myös siepatun läheiset toivovat yksityisyyttä. Asiaa koskeva viestintä on keskitetty ulkoministeriöön Helsinkiin.
Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme