Mainos
Mainos

Siikajoen tulvista miljoonavahingot

Pahoin tulvivat Pohjois-Pohjanmaan joet uhkaavat aiheuttaa mittavat satovahingot. Paikallisen ely-keskuksen arvion mukaan vahingot nousevat miljooniin euroihin. Tilanne on vaikein Siikajoella, jossa tulva on edelleen nousussa. Kalajoen virtaama on sen sijaan lähtenyt hienoiseen laskuun.

Viime kevään tapaan tulva koettelee pahiten Rantsilan Mankilan seutua, jossa edelleen nousussa oleva tulva on peittämässä alleen tuhansien hehtaarien alueet.

– Eilisestä tulva on siellä noussut viitisentoista senttiä. Veden alle on jäämässä noin 3500 hehtaaria. Perunaa ja viljaa on tuhoutumassa miljoonien arvosta, sanoo rakennuttamispäällikkö Olli Utriainen Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksesta.

Rakennuksia pahimmalla tulva-alueella ei juuri ole. Vesi on kuitenkin noussut teille useissa paikoissa. Utriaisen mukaan tilanne Siikajoella alkaa toden teolla helpottua aikaisintaan viikonloppuna.

Tulvatilannetta selvitetään myös ilmasta. Tänään aloitettiin ilmakuvaukset Kalajoen yläpuolella, ja Siikajoen tilannetta kuvataan huomenna.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme