Mainos
Mainos

Siilinjärven vesijohtoverkostossa ei norovirusta - keittokehoitus silti voimassa

Pohjois-Savossa Siilinjärvellä pohjavedenottamon näytteissä torstaina havaittu norovirus ei ole levinnyt vesijohtoverkostoon. Raakavesi desinfioitiin varmuudeksi ultraviolettikäsittelyllä ja asukkaita kehotettiin keittämään ruokavesi kunnolla.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos totesi verkosta ja kirkonkylän ylävesisäiliöstä otetut näytteet puhtaiksi. Viranomaiset kehottavat talouksia kuitenkin keittämään varmuustoimena ruoka- ja juomavettä vähintään viiden minuutin ajan. Keittokehotus on voimassa vielä maanantaihin asti muualla paitsi Etelä-Siilinjärvellä.

Norovirus pääsi Koivuniemen vedenottamon yhteen kaivoon, joka on parin sadan metrin päässä Tarinatuvan jätevesipumppaamosta. Siinä havaittiin vuoto, joka todennäköisesti on jatkunut jo viikkoja. Koivuniemen vedenottamo on suljettu ja vesijohtovesi otetaan kahdesta muusta pohjavedenottamosta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme