Mainos
Mainos

Siimes arvostelee keskustan asennetta naisiin

Suvi-Anne Siimeksen mielestä naiskuva keskustan puoluekokouksen kielenkäytössä on peräisin 1950-luvun maaseudulta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes arvostelee keskustapuolueen asennetta naisen asemaan.

-Suhtautuminen naisen asemaan yhteiskunnassa oli minulle jopa järkytys, keskustan puoluekokouksen materiaalia lueskellut Siimes kertoo sunnuntain Turun Sanomissa ja Aamulehdessä.

Siimeksen mielestä naiskuva puoluekokouksen kielenkäytössä on peräisin 1950-luvun maaseudulta. Hän myös sanoo, että keskusta haikailee osittaista paluuta yhteisverotukseen, vaikkei itse sanaa käytetäkään.

-On kauhean vaikea kuvitella, että vasemmistopuolueet voisivat lähteä yhteistyöhön keskustan kanssa, jos se kannustaa naisia pois työelämästä, Siimes lisää.

Syksyn lisäbudjettineuvotteluissa Siimes aikoo vaatia lisää rahaa työttömyyden torjuntaan. Erityisesti hän korostaa perinteistä työvoimapolitiikkaa ja aikuiskoulutuksen tehostamista.

-Kokoomus haluaisi hylätä kaikki perinteiset keinot. Siinä he ovat työllisyyden parantamisen näkökulmasta väärässä, Siimes sanoo.

Hän on jopa valmis lykkäämään tarvittaessa valtion velanlyhennystä, jotta kasvava työttömyys saataisiin nopeasti kuriin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme