Mainos
Mainos

Siimes arvostelee Vanhasen kuntavaalinäkemyksiä

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kansanedustaja Suvi-Anne Siimes kritisoi pääministeri Matti Vanhasen (kesk.) perusteluja kunnallisvaaliehdokkuudelleen.

- Vanhanen perusteli ehdokkuuttaan kysymällä, ketkä jäävät jäljelle, jos hyvin koulutetut ja vaativaa työtä tekevät ihmiset kieltäytyvät asettumasta kunnallisvaaliehdokkaiksi. Vastaukseni pääministerille on: silloin jäljelle jäävät tavalliset ihmiset, Siimes katsoo kannanotossaan.

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mielestä kunnallisissa luottamustehtävissä ei ole kyse asiantuntijavallasta vaan arvovalinnoista. Hänen mukaansa arvovalintoja tekemään tarvitaan niitäkin, joilla ei ole hyvää työpaikkaa tai joiden lapsi ei pärjää tavallisessa koulussa.

- Se, että pääministeri ja muut jo paljon valtaa saavat "maan mahtavat" asettuvat ehdolle kunnallisvaaleissa, tekee maan hiljaisten äänen vieläkin hiljaisemmaksi. Silloin he eivät nimittäin mahdu edes ehdokaslistalle, Siimes päättelee.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme