Mainos
Mainos

Siimes arvostelee veroalea

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen mielestä Suomi on taipumassa liian helposti kansainväliseen verokilpailuun.

-Ihan vakavasti olen huolissani siitä, että asenne verokilpailuun on sellainen, että halutaan heittäytyä täysin rähmälleen sen edessä, entinen toinen valtiovarainministeri sanoo UP-uutispalvelun haastattelussa.

Siimes huomauttaa, että paineita verotuksen tasaamiseen tulee paitsi ulkomailta myös Suomesta. Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen Etlan toimitusjohtaja Pentti Vartia sanoi viime viikolla, että myös matalapalkkaiset hyötyisivät siitä, että verotuksessa siirryttäisiin tasaprosenttiin.

-En ole kuullut yhdestäkään sellaisesta veronalennusjärjestelmästä, joka maksaisi itsensä takaisin. Vartian mallissa ideana on se, että hyvätuloisten veronalennukset tosiasiassa maksatetaan pienempituloisilla, Siimes toteaa.

Keskusjärjestöt huolissaan veroistaAmmattiyhdistysjärjestöt ovat huolissaan verokilpailun kiristymisestä. Taloussanomat kirjoittaa, että SAK:n, STTK:n ja Akavan mielestä muiden Euroopan maiden mahdolliset veronalennukset lisäävät veronkevennyspaineita myös Suomessa. Keskusjärjestöt pelkäävät, että mahdolliset veronalennukset rahoitetaan mm. sosiaaliturvasta säästämällä.

Veroprogression loiventaminen saa keskusjärjestöissä kannatusta. SAK kannattaa pienituloisten verotuksen keventämistä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme