Mainos
Mainos

Siimes: Ehdokasasetteluun avoimuutta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes ihmettelee, miksi SDP ja keskusta eivät jo kysy Tarja Haloselta ja Matti Vanhaselta presidenttiehdokkuuteen liittyviä kysymyksiä.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes kaipaa presidentinvaalien ehdokasasetteluun avoimuutta.

Vaikka sekä SDP että keskusta ovat lykänneet ehdokasasettelunsa syksyyn, Siimeksen mukaan ehdokkuuteen liittyviä kysymyksiä on syytä esittää niin presidentti Tarja Haloselle kuin pääministeri Matti Vanhaselle jo kevään aikana.

Siimes ihmettelee kolumnissaan Turun Sanomissa, onko keskustan ja SDP:n kursailussa kyse muustakin kuin hallituksen työrauhasta ja sosiaalidemokraattien seuraavasta puheenjohtajavalinnasta. Hän muistuttaa, että ensi vuonna valittavan presidentin kausi ulottuu kaksien eduskuntavaalien yli.

- Haluavatko keskusta ja SDP siis kirjata seuraaviin hallitusohjelmiin jotakin sellaista, josta ei vielä puhuta? Ja onko Halonen jotenkin siihen liittyvien suunnitelmien tiellä?

Siimes ei usko, että kursailun syynä olisi hallituksen turvallisuus- ja puolustuspolitiikka. Tuoreen turvaselonteon myötä hallituksen ja tasavallan presidentin linjaukset ovat tiedossa ja keskenään yhdenmukaisessa asennossa. Siimes myös hämmästelee puheita Halosen oman ehdokasilmoituksen odottamisesta.

- Eikö sitä ennen pitäisi odottaa ja vaatia jotain aivan muuta, esimerkiksi Halosen entisen puolueen SDP:n esittämää kysymystä? Kosintaan kun on vaikea vastata, jos sitä ei edes tehdä, Siimes sanoo.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme