Mainos
Mainos

Siimes ei lähde presidenttikisaan

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes ilmoitti tänään, ettei hän ole käytettävissä puolueen presidenttiehdokkaaksi. Kysymys nousi esiin vasemmistoliiton puoluehallituksen kokouksessa.

Siimes ilmoitti haluavansa keskittyä ministerinä hallituspolitiikan sisältökysymyksiin ja vasemmistopolitiikan kehittämiseen puolueen puheenjohtajana. Hän lisäsi, että suomalaisessa vallanjaossa presidentin asema on jo muuttunut voimakkaasti, ja uusi perustuslaki tuo siihen yhä muutoksia. Eduskunnan ja hallituksen valta vahvistuu sekä sisä- että ulkopolitiikassa.

Puoluehallituksen keskustelussa ei mainittu vielä muitakaan nimiä, eikä kukaan muukaan ilmoittautunut ehdolle. Vasemmistoliitto pohtii presidenttiasiaa 11. kesäkuuta pidettävässä puoluehallituksen kokouksessa ja ratkaisee kantansa lopullisesti 19. kesäkuuta pidettävässä puoluevaltuuston kokouksessa. Vasemmistoliitossa ei ole vielä päätetty, asettaako se oman ehdokkaan vai tukeeko se SDP:n ehdokasta.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme