Mainos
Mainos

Siimes ei päättäisi vielä veronalennuksista

Toisen valtiovarainministerin Suvi-Anne Siimeksen mielestä nyt ei ole oikea ajankohta päättää mahdollisista tuloveronkevennyksistä.

Siimes Suvi-Anne, 2.valtionvarainministeri

Hallituksen tulisi odottaa ensin työmarkkinaneuvottelujen tulosta.

-Jos päätös tehdään nyt, se saatetaan tulkita työnantajaosapuolen tukemiseksi. Myöskään suhdannepoliittiset syyt eivät puolla tuloveron keventämistä juuri nyt, Siimes sanoi tänään Jyväskylässä.

Siimeksen mielestä hallituksen olisi pitänyt jo syksyllä ilmoittaa työmarkkinaosapuolille jokin neuvotteluhaarukka.
-Kun tilanne kuitenkin jätettiin avoimeksi, talouspoliittisesti viisainta on odottaa nyt työmarkkinaneuvottelujen tulosta. Mitään erityistä kiirettä ei ole, sillä verotaulukoita voidaan hyvin korjailla vielä kesken vuottakin.

Valtion roolina on etsiä ennenkaikkea työllisyyttä parantavia ratkaisuja, Siimes huomautti. Siimes toivoi maltillisia palkankorotuksia. Vaikka hän sanoi tukevansa hallitusohjelmaan kirjattuja 10-11 miljardin markan veronalennuksia, oikeampi ajankohta niille saattaisi olla myöhemmin tällä vaalikaudella.

Veronkevennysten lisäksi Siimes nostaisi keskusteluun myös matalapalkka-alojen kansaneläkemaksujen alennukset.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot