Mainos
Mainos

Siimes ja Rehn ratifioisivat EU:n perustuslain

Siimeksen mielestä pikainen ratifiointi kirkastaisi Suomen EU-kuvaa ja siitä olisi hyötyä myös Suomen EU-puheenjohtajakaudelle.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes haluaa, että Suomi ratifioisi EU:n perustuslain vielä tänä keväänä.

Siimeksen mielestä tämä kirkastaisi Suomen EU-kuvaa ja siitä olisi hyötyä myös Suomen EU-puheenjohtajakaudelle.

Siimes vaatii MTV:n nettikolumnissaan hallitusta kokoamaan vihdoin rivinsä ja antamaan ratifiointiesityksen eduskunnalle mahdollisimman pian.

Myös laajentumiskomissaari Olli Rehn on Siimeksen kanssa samoilla linjoilla.

Eduskunnan suuressa valiokunnassa vieraillut Rehn sanoi, että pelkkä poliittinen hyväksyntä eduskunnalta ei antaisi yhtä selkeää viestiä Suomen EU-politiikan jatkuvuudesta.

- Suomen kannattaisi ratifioida perustuslaki selvyyden vuoksi. Eurooppalaisessa keskustelussa on vaikea erottaa näitä välivaihtoehtoja.

Ratifioinnilla Suomi osoittaisi selkeästi seisovansa niiden jäsenmaiden joukossa, jotka kannattavat EU:n yhteisöllistä kehittämistä. Suomi saisi myös puheenjohtajuuskaudellaan uskottavuutta edistää keskustelua unionin tarvitsemista uudistuksista ja loisi painetta keskustelun käynnistämiseen muualla EU:ssa, Rehn perusteli.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot