Mainos
Mainos

Siimes: Kirjoittamisen ilo hävisi

Puoluejohtajan kova arvostelu Kansan Uutisten pääkirjoituksessa vei Suvi-Anne Siimeksen halut kirjoittaa enää kolumnejaan puolueen äänenkannattajaan. Siimes perusteli kirjoitusboikottiaan puoluevaltuustonsa kokoustauolla Vantaalla.

- Pidän kirjoittamisesta ja teen sitä vapaaehtoisesti, mutta kirjoitan mieluiten sellaisiin lehtiin, missä se tuottaa minulle iloa. Kirjoittamisesta kyseiseen lehteen (Kansan Uutisiin) en saa sellaista iloa, mitä tarvitsen tuottaakseni kunnollista tekstiä.

-Tilaan vielä Kansan Uutisia ja maksan tilauksen. Se kai on lehdelle tärkeämpää, Siimes heitti vielä jatkoksi.

Päätoimittaja Yrjö Rautio arvosteli tiistain pääkirjoituksessaan rajusti Siimeksen presidentinvaaliavausta, missä tämä oli asettanut ehtoja Halosen tukemiselle ja pitänyt lähtökohtana oman ehdokkaan asettamista. Rautio piti pahana, ettei Siimes taaskaan ollut keskustellut linjauksestaan kenenkään kanssa. Siimes näki taustalla tyytymättömyyttä siihen, ettei hän käy hakemassa "päätösten sisältöjä" valittujen puolue-elinten ulkopuolelta, missä kyllä olisi halua päästä ronkkimaan asioita.

- Päätöksenteko kuuluu niille, joilla se valta on, eikä sitä ronkita sivusta.

Siimes ei suostunut sanomaan, mitä ulkopuolisia tahoja hän tarkoittaa. Asiaa ei ole vaikea arvata. Puolueen ammattiyhdistysvaikuttajien piiristä Siimestä on arvosteltu usein siitä, ettei tämä välitä kuulla ay-tahojen mielipiteitä. Siimes selitti koko jupakkaa sillä, että eräät toiset elävät vielä takavuosien SKP:n toimintakulttuurissa, missä "puoluejohtoa ja muita henkilöitä on pyritty erilaisten pravda-kirjoitusten avulla ohjaamaan ja myös valitsemaan".

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme