Mainos
Mainos

Siimes: Kylmän sodan aika on ohi

Toinen valtionvarainministeri Suvi-Anne Siimes perää perusteluja Suomen Natoon liittymiselle. Siimes korostaa asiassa kansan mielipiteen merkitystä.

Toinen valtionvarainministeri Suvi-Anne Siimes (vas.) ihmettelee, miksi Suomi olisi liittymässä Natoon. Siimes vastaa MTV3:n Nettivieras-kolumnissaan puolustusministeri Jan-Erik Enestamin viikko sitten esittämään kommenttiin, että Naton vastustajat ovat juuttuneet kylmän sodan aikaisiin vastakkainasetteluihin.

Jos idän ja lännen vastakkainasettelu on jäänyt taakse, niin kenen etua ja turvallisuutta Nato puolustaa, Siimes kysyy. Hänen mukaansa nykymaailmassa keskeisempi ristiriita on vauraan pohjoisen ja köyhän etelän välillä.

- Monien mielestä Suomen pitää siitä huolimatta osoittaa, että se on osa länttä ja liittyä sen vuoksi myös Natoon. Kun idän suurta suurvaltaa ei enää ole, voi vapaasti viipottaa sen ainoan jäljellä olevan suurvallan, USA:n, ja sen johtaman sotilasliiton kainaloon, Siimes sanoo.

- Jos Nato ei ole enää kylmän sodan Nato, niin mikä se sitten on? Ja millaista työtä se tekee pohjoisen ja etelän välisen vastakkainasettelun lieventämiseksi? Ketä vastaan Nato liittoutuu ja minkä ilmansuunnan muodostamaa uhkaa se torjuu, Siimes kysyy.

Siimes toteaa myös, että mielipidemittausten mukaan suomalaiset eivät ole erityisen innostuneita Natosta. Naton omienkin sääntöjen mukaan liittymisellä tulee olla kansan tuki, Siimes muistuttaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme