Mainos
Mainos

Siimes: Muutoksia asumistukeen

Asuntoministeri Suvi-Anne Siimes aikoo esittää muutoksia asumistukeen.

Suvi-Anne Siimes

Siimes aikoo esittää asumistuen enimmäisvuokratason korottamista kärjistyneen asuntomarkkinatilanteen vuoksi. Siimes kertoi esittävänsä korotusta maaliskuun menokehysriihessä.

Asuntojen vuokrat ovat etenkin pääkaupunkiseudulla nousseet rajusti, ja asumisen kalleus uhkaa Siimeksen mukaan estää palvelualojen työvoiman saannin. Siimes kertoi myös asettaneensa hallintoneuvos Lauri Tarastin johtaman työryhmän, jonka tehtävänä on muun muassa selvittää, onko tarpeen muuttaa säädöksiä vuokra-asuntomarkkinoiden vakauttamiseksi.

Työryhmän tehtävänä on myös selvittää, mitkä tekijät estävät vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen tarjonnan lisäämisen. Valtion asuntorahaston tilaisuudessa puhunut Siimes patisti kuntia ottamaan asunto-ongelmat aiempaa vakavammin hoitoonsa.

Jos yleishyödylliset tuottajat eivät ole halukkaita rakennuttamaan lisää vuokra-asuntoja, kuntien on lisättävä omaan tuotantoaan, Siimes korosti. Kunnilla on kaavoitusmonopoli ja viime kädessä myös oikeus pakkolunastaa maata.

(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme