Mainos
Mainos

Siimes nostaisi pääoma- ja yhteisöveroastetta

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes kannattaa SAK:n ehdotusta pääoma- ja yhteisöveroasteen nostamisesta. Siimes puhui tänään Loimaalla ja Perniössä, ja sanoi vasemmistoliiton pitävän SAK:n keskiviikkona julkaisemia tavoitteita ensi vaalikaudelle oikeansuuntaisina.

-Kansalaiset ovat viime päivinä oikeutetusti hämmästelleet ansio- ja pääomatulojen verotuksen eriyttämisen käytännön tuloksia. Porvarihallituksen aikana tehdyn verotusmuutoksen seurauksena suurrikkaat maksavat tuloistaan pienemmän osuuden veroina kuin tavalliset keskituloiset työntekijät, Siimes moitti.

Siimeksen mielestä pääomatulojen verokantaa voisi nostaa vielä nykyisestä 28 prosentista. Osinkotuloille hän ei enää jatkossa myöntäisi täyttä yhteisöveron hyvitystä, jonka seurauksena osinkotulojen saaja ei maksa osingoistaan lainkaan veroa. Yhteisöverokannan nostaminen tukisi myös kuntien taloutta, Siimes huomautti.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme