Mainos
Mainos

Siimes perää laajaa veroselvitystä

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes vaatii, että verotuksen tulevaa kehittämistä selvitetään laaja-alaisemmin, kuin nyt on kaavailtu. Siimeksen mielestä työssä tarvitaan myös sosiaalipolitiikan ja verotuksen tulonjakovaikutusten asiantuntemusta.

Julkisuudessa olleiden tietojen mukaan pääministeri Paavo Lipposen johtama talousneuvosto nimittäisi lähiaikoina huippuekonomistien työryhmän selvittämään verotuksen rakennetta. Siimeksen mielestä verojärjestelmien rinnalla on pohdittava, mitä veroilla on tarkoitus saada aikaan.

-Verot ja se, mitä verojen vastineeksi saadaan, ovat saman kolikon eri puolia, joista toisen valitsemalla valitsee myös toisen. Siksi kolikon kummastakin puolesta on keskusteltava yhdessä, Siimes sanoi.

Siimes kommentoi tietoja perusteilla olevasta verotyöryhmästä puolueensa eduskuntaryhmän kesäkokouksessa tänään Kajaanissa.

Budjettiehdotus sai myönteisen vastaanoton

Vasemmistoliiton eduskuntaryhmä kommentoi tänään kokouksessaan myös hallituksen budjettiesitystä. Kansanedustajat suhtautuivat ehdotukseen pääosin myönteisesti, ja budjettiesitys herätti nyt vähemmän arvostelua kuin kertaakaan tällä tai edellisellä vaalikaudella, jolloin vasemmistoliitto on ollut mukana hallituksessa.

Tyytyväisyys voi ennakoida sitä, että budjetin käsittely eduskunnassa sujuu nyt totuttua sopuisammin. Aiemmin puolueella on ollut ajoittain vaikeuksia pitää rivinsä koossa eduskunnassa.

Keväällä kolme ryhmän edustajaa suljettiin pariksi viikoksi ryhmän ulkopuolelle, kun he olivat äänestäneet hallituksen luottamusta vastaan köyhyyspaketin yhteydessä

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme