Mainos
Mainos

Siimes puolusti perusturvaa

Vappupuheissa on käsitelty mm. perusturvaa ja kansalaispalkkaa.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes vaatii perusturvan parantamista. Se on Siimeksen mukaan välttämätöntä, jos halutaan kaventaa tuloeroja ja lieventää köyhyyttä.

Siimes torjui Kokkolan ja Pietarsaaren vappupuheessaan TT:n ehdotukset työehtosopimusten tekotavan muuttamisesta.

Paikallinen sopiminen ei Siimeksen mukaan riitä pelisäännöiksi, vaan sen rinnalla tarvitaan työehtosopimusten yleissitovuutta.

Kansalaispalkka torjuttiin vappupuheissa

Vapun puheissa torjuttiin Sampo-konsernin pääjohtaja Björn Wahlroosin ehdottama kansalaispalkka ja lämmiteltiin ay-liikkeen välejä keskustaan.

Ajatus kansalaispalkasta köyhyyden ratkaisuna torjuttiin lähes yksimielisesti vapun puheissa. Kauppa- ja teollisuusministeri Sinikka Mönkäre sanoi Sampo-konsernin pääjohtaja Björn Wahlroosin ehdotuksen luovan "susien yhteiskunnan", jossa syrjäytyneet jäävät heitteille.

Ammattiyhdistysjohtajien puheissa kommentoitiin kiinnostuksella keskustajohtaja Anneli Jäätteenmäen yhteistyötarjouksia, mutta keskustalta vaadittiin enemmän näyttöä siitä, että työreformi on todella kuopattu.

KTV:n Jouni Riskilä arveli, että vasta Esko Ahon paluu keskustan puheenjohtajaksi sähköistää politiikan ja osoittaa keskustan todelliset aikeet.
(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot