Mainos
Mainos

Siimes: SDP irtautumassa työväenliikkeen solidaarisuudesta?

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes on huolissaan SDP:n aatteiden muuttumisesta.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, ministeri Suvi-Anne Siimes pohtii MTV3 Internetin Nettivieras-kirjoituksessaan vasemmiston suhdetta työttömyyteen. Erityisesti Siimes on huolissaan siitä, että SDP näyttää irtautuvan työväenliikkeen satavuotisesta solidaarisuusperinteestä

-SDP:n puheenjohtajuutta parhaillaan tavoittelevaa Erkki Tuomiojaa on totuttu pitämään puhdasverisenä 60-lukulaisena. Hakiessaan perusteluja molempien vasemmistopuolueiden yhdistämiselle hän siirtyy kuitenkin suoraan 1900-luvun alkuun eli kansalaissotaa edeltäneelle aikakaudelle, Siimes kirjoittaa.

Siimes toteaa, että yksi tulevaisuuden haasteista on pohjoismaisen hyvinvointivaltion turvaaminen. -Mielestäni hyvinvointivaltiota ei uhkaa niinkään sen täydelliseen romuttamiseen pyrkivä uusliberalismi kuin sen sisällölliseen uudelleenmäärittelyyn tähtäävä vaivihkainen toiminta. Tuo uudelleenmäärittelypaine kohdistuu etenkin ansioturvaa täydentäviin vähimmäisturvaetuuksiin ja sen pontimena on työn ensisijaisuutta lähes äärimmäisyyteen asti korostava ajattelu. Vasemmiston kannalta ongelmallista on se, että SDP tuntuu antavan tuon paineen alla yhä enemmän myöten, Siimes kirjoittaa.

Siimes korostaa, että jos kunnollista perusturvaa ei ole, yhä useampi pätkä- ja silpputyöläinen, maahanmuuttaja ja pitkäaikaistyötön jää tulevaisuudessa syrjään ja sosiaaliturvan ulkopuolelle. -Se ei ole uhka vain täällä Suomessa vaan koko Euroopassa, hän toteaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme