Mainos
Mainos

Siimes suomii hallitusta yksityistämispolitiikasta

Vasemmistoliiton puheenjohtajan mielestä kuntien palveluiden yksityistäminen kaventaa kansalaisten mahdollisuuksia vaikuttaa palvelujen tarjontaan.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes arvostelee pääministeri Matti Vanhasen hallitusta yksityistämispolitiikasta, jonka tarkoitus on vähentää kuntien julkisten palvelujen osuutta.

Siimeksen mukaan Vanhasen ja erityisesti keskustan politiikan pyrkimyksenä on ajaa tarkoituksellisesti vero- ja budjettipolitiikallaan kunnat niin ahtaalle, että niiden on ryhdyttävä yksityistämään palvelutuotantoaan. Sen sijaan yksityisiä yrittäjiä aiotaan tukea matalapalkkaisen työn subventoimisen kautta.

Kajaanissa tänään puhunut Siimes katsoo hallituksen ja keskustapuolueen politiikan johtavan siihen, että kuntalaisten mahdollisuudet vaikuttaa palvelujen tarjontaan jäävät markkinavoimien varaan. Siimeksen mukaan Ruotsissa tehdyt havainnot osoittavat, että yksityistäminen ei ole johtanut palvelutuottajien määrän lisääntymiseen, vaan monin paikoin kehitys on johtanut vain muutaman yrityksen hallitsemiin markkinoihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme