Mainos
Mainos

Siimes: Vaalitulos ratkaisee hallituksen kokoonpanon

Suvi-Anne Siimes muistuttaa vaalituloksen, ei muun, määräävän mitkä puolueet muodostavat seuraavan hallituksen. Vasemmistoliiton osallistuminen riippuu hänen mukaansa hallitusohjelmasta.

Suvi-Anne Siimes

Vasemmistoliiton puheenjohtajan Suvi-Anne Siimeksen mukaan SDP:n osallistuminen seuraavaan hallitukseen on suotavaa, muttei välttämätöntä.

Siimes muistuttaa tämänpäiväisessä Väli-Suomen sanomalehtien haastattelussa, että vaalitulos ja hallitusneuvottelut ratkaisevat hallituksen kokoonpanon, eikä mikään puolue voi varata hallituspaikkaa etukäteen.

-Valta kuuluu kansalle, joka käyttää sitä äänestämällä vaaleissa, anoi toisena valtiovarainministerinä toimiva Siimes.

Parlamentaarista demokratiaa korostava Siimes näpäytti lausunnollaan kristillisdemokraattien puheenjohtajaa Bjarne Kallista. Kallis on äskettäin sanonut, että SDP:n pitäisi osallistua myös seuraavaan hallitukseen, jotta ammattiyhdistysliike takaisi työmarkkinarauhan.

Vasemmistoliiton osallistuminen seuraavaan hallitukseen riippuu Siimeksen mukaan hallitusohjelmasta. Puolueen puheenjohtaja painottaa, ettei vasemmistoliitto ole SDP:n apupuolue ja hallitukseen voidaan osallistua myös ilman demareita.

Siimeksen mielestä hallituspohjan muuttamiseen on olemassa paineita. Hän suhtautuisi myönteisesti ainakin vasemmiston ja keskustan tai demarien ja keskustan yhteistyöhön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme