Mainos
Mainos

Siimes vaatii budjettikehysten avaamista

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes vaatii valtion menojen lisäämistä. Hän patistaa valtiovarainministeri Eero Heinäluomaa tarttuman toimeen, jos pääministeri Matti Vanhanen on siihen kyvytön.

Vasemmistoliiton puheenjohtaja Suvi-Anne Siimes vaatii hallitusta jo ensi vuoden alussa avaamaan budjettimenoja rajaavat kehykset. Siimes kirjoittaa Turun Sanomissa, että EU:n rahoituspaketista johtuvien menetysten korvaaminen ei saa johtaa leikkauksiin toisaalla.

- Jos hallituspuolueiden käsiä sitovia solmuja ei nyt avata, EU-sovun tuomien menetysten kompensoiminen kotimaan budjetissa vähentää muita menoja vastaavalla summalla, Siimes kirjoittaa.

Vasemmistoliitto katsoo Siimeksen mukaan myös, että lisäbudjettien sisällyttämisestä budjettikehyksiin pitää riihessä luopua.

- Nyt saavutettu EU:n budjettisopu ei ole tämän vaalikauden ensimmäinen iso yllätys. Isoja yllätyksiä on tullut viime vuosina tasaiseen tahtiin myös kuntatalouden puolelta. Ja EU:n taholta niitä riittää varmuudella myös jatkossa.

Siimeksen mukaan valtiovarainministeri Eero Heinäluoman pitää nyt tarttua toimeen, jos pääministeri Matti Vanhanen on siihen kyvytön.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme