Mainos
Mainos

Siimes vaatii lakkoon ratkaisua

Vasemmistoliiton puheenjohtaja, kulttuuriministeri Suvi-Anne Siimes vaatii lennonjohtajalakkoon pikaista ratkaisua. Hän arvioi lakon pitkittymisen nostaneen esille oikeistolaisia äänenpainoja lakko-oikeuden rajaamisesta.

Siimes korosti tänään Kirkkonummella ja Hangossa, ettei vasemmistoliitto hyväksy puuttumista lakko-oikeuteen. Samalla hän huomautti, etteivät lennonjohtajien yhdistyksen palkkavaatimukset ole kohtuuden rajoissa.

Siimeksen mielestä keskusjärjestöjen ulkopuolinen pieni yhdistys on lähtenyt soveltamaan keskustan työreformia käytäntöön. Vapaassa paikallisessa sopimisessa voivat hankkia itselleen suhteettomia etuja ne, joilla on mahdollisuus käyttää keskeistä asemaa hyväkseen.

-Pienipalkkaisilla sosiaali-, terveys- ja kaupanalan työntekijöillä ei olisi käytössään samanlaista kiristysruuvia kuin lennonjohtajilla. Siksi keskustan työreformi repäisisi toteutuessaan palkansaajien väliset tuloerot huimaan kasvuun, Siimes sanoi.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme