Mainos
Mainos

Siipikarja ulkonapitokieltoon lintuinfluenssan uhan vuoksi

Siipikarja on pidettävä tulevana keväänä sisätiloissa edellisvuosien tapaan.

Ulkonaliikkumiskielto kestää helmikuun puolivälistä toukokuun loppuun, maa- ja metsätalousministeriö tiedottaa. Kiellolla halutaan estää luonnonlintujen mukana mahdollisesti tulevan H5N1-lintuinfluenssaviruksen leviäminen siipikarjaan.

Ulkonapitokielto koskee myös luonnonmukaista tuotantoa ja omaan käyttöön pidettävää siipikarjaa.

Maa- ja metsätalousministeriön mukaan lintuinfluenssavaara ei ole vielä ohi.

Tartunnan uhka entistä pienempi

H5N1-tyypin lintuinfluenssavirus voi tarttua myös ihmisin. Uhka ei kuitenkaan ole niin suuri kuin aiemmin, arvioi Eviran erityistarkastaja Sirpa Kiviruusu.

- Mitään ilmeistä leviämisen vaaraa ei ole. Vuonna 2006 Eurooppaan levinneen H5N1-tyypin viruksen osalta uhka ei ole niin voimakas kuin aiemmin, mutta muun tyyppisiä lintuinfluenssavirustyyppejä esiintyy myös Euroopan alueella, hän sanoo MTV:n uutisille.

Tammikuussa Saksassa on jouduttu lopettamaan yli 14 000 lintua lintuinfluenssan leviämisvaaran vuoksi.

Viime vuoden aikana Euroopassa todettiin 11 tapausta korkeaa kuolleisuutta aiheuttavaa korkeapatogeenista lintuinfluenssaa luonnonvaraisissa vesilinnuissa ja kaksi tapausta siipikarjassa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme